Bijzonder Zwemonderwijs

Het is voor kinderen met een beperking (rugzakkinderen) vaak niet mogelijk om de reguliere zwemlessen te volgen. Het grootste probleem is de grootte van de groepen. Sinds 2010 is het in de Trits mogelijk om in kleine groepjes te leren zwemmen. Er wordt gelest in groepen van maximaal 3 kinderen, maar ook kleinere groepen zijn mogelijk. Dit is zeer afhankelijk van de soort beperking. Wellicht komt uw kind in aanmerking voor een bijdrage om het zwemmen toch mogelijk te maken.

Kijk hiervoor op: https://www.mee.nl

Zwemmen is voor iedereen mogelijk

Deze lessen worden gegeven op dinsdag en vrijdag vanaf 16:00 uur. Uw kind wordt vooraf getest op zijn of haar mogelijkheden en in samenspraak met de ouder wordt een lesplan opgesteld. Het is de bedoeling dat de kinderen leren zwemmen en naderhand krijgen zij een bewijs van vaardigheid. De kinderen ervaren de lessen als heel positief en komen dan ook elke week met heel veel plezier.

Zwemlessen aangepast aan niveau

De lessen zijn aangepast aan het niveau en de beperking van het kind en zijn zeer gestructureerd. De lessen worden gegeven door een speciaal opgeleide instructeur/instructrice. De kosten van deze lessen liggen hoger dan de reguliere lessen. De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte waarin u uw kind wilt laten oefenen.

Voor informatie en kosten kunt u bellen of mailen met Sportcentrum de Trits:

Tel: 035 54 18348
Mail: info@detrits.nl