Skip to main content

Snorkelen voor kinderen

Een zwemdiploma C, een duikbril, een snorkel en een paar zwemvinnen. Meer hebben kinderen niet nodig om bij ons snorkelen te leren! Het diploma moet erkend en uitgegeven zijn door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Tijdens de lessen wordt de basis gelegd voor mooie snorkelavonturen en veel zwemplezier. Iedere woensdag van 17:00-18:00 uur brengt een ervaren instructeur aan de hand van diverse oefeningen de kinderen alle kneepjes en technieken van het snorkelen bij. Hoe adem je het beste door een snorkel? Hoe is het om hiermee onder water te zwemmen? Wat is de rol van de vinnen en hoe maak je hier zo optimaal mogelijk gebruik van? Hoe blijf je aan de oppervlakte drijven of maak je juist de gang naar de diepte? Allemaal vragen die uitgebreid aan bod komen.

Voor de lessen stellen wij een maand een basis snorkeluitrusting beschikbaar, bestaande uit een duikbril, snorkel en vinnen. Daarna is het de bedoeling dat de kinderen hun eigen snorkelset aanschaffen. Aan de hand van de ervaringen opgedaan tijdens de lessen en met de diverse passetjes die wij hebben, kan worden bepaald welke materialen het beste bij het kind passen. Het is ook mogelijk om via de Trits een snorkelset te kopen. De set kost € 49,95 en kan worden betaald bij onze receptie.

Erkende snorkeldiploma’s

Bij ons kunnen de kinderen de Nationale Snorkeldiploma’s 1, 2 en 3 halen, die zijn erkend en worden uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Voor elk diploma zijn gemiddeld 16 lessen nodig. De lessen kosten € 50,- per maand.

Wil je meer informatie, jouw kind kennis laten maken met snorkelen en inschrijven voor deze lessen? Stuur een mail naar zwemles@detrits.nl of geef hem/haar op bij onze receptie.