Snorkelen voor kinderen

Een zwemdiploma C, een duikbril, een snorkel en een paar zwemvliezen. Meer hebben kinderen niet nodig om bij ons snorkelen te leren!

Tijdens de lessen wordt de basis gelegd voor mooie snorkelavonturen en veel zwemplezier. Iedere woensdag van 17:00-18:00 uur brengt een ervaren instructeur aan de hand van diverse oefeningen de kinderen alle kneepjes en technieken van het snorkelen bij. Hoe adem je het beste door een snorkel? Hoe is het om hiermee onder water te zwemmen? Wat is de rol van de zwemvliezen en hoe maak je hier zo optimaal mogelijk gebruik van? Hoe blijf je aan de oppervlakte drijven of maak je juist de gang naar de diepte? Allemaal vragen die uitgebreid aan bod komen.

Voor de lessen stellen wij een maand een basis snorkeluitrusting beschikbaar, bestaande uit een duikbril, snorkel en zwemvliezen. Daarna is het de bedoeling dat de kinderen hun eigen snorkelspullen aanschaffen. Aan de hand van de ervaringen opgedaan tijdens de lessen en met de diverse passetjes die wij hebben, kan worden bepaald welke materialen het beste bij het kind passen.

Erkende snorkeldiploma’s

Ons snorkelaanbod bestaat uit drie niveaus. Voor het behalen van het Snorkeldiploma 1 gaan wij ervan uit dat de kinderen 18 lessen nodig hebben. Voor diploma 2 en diploma 3 staan elk 15 lessen gepland. Na het succesvol doorlopen van de snorkellessen ontvangen de kinderen het Nationale Snorkeldiploma, uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid. De lessen kosten € 50,- per maand.

Wil je meer informatie, jouw kind kennis laten maken met snorkelen en inschrijven voor deze lessen? Stuur een mail naar zwemles@detrits.nl of geef hem/haar op bij onze receptie.