Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

De Trits en duurzaam

Een zwembad verbruikt natuurlijk veel stroom om het water op temperatuur te houden. Sinds 2017 zijn er 91 zonnepanelen op het dak van De Trits gevestigd om zelf energie te produceren. In de technische ruimte van het zwembad staat een WKK (Warmte Kracht Koppeling) en daarmee produceren we zelf stroom. De warmte daarvan gebruiken we voor het zwembad en de douches e.d. In de ventilatie van het zwembad zit een terugwinning unit die ervoor zorgt dat de warme lucht die het pand verlaat deels wordt gebruikt voor verwarming van de buffers.

Wij scheiden het afval, werken efficiënt digitaal en zijn scherp op verspilling! Ook hebben we op alle mogelijke plekken in het centrum bewegingssensoren en ledverlichting. Overal waar we zaken vervangen doen we dit duurzaam. Dit gebeurt door de keuze aan materialen en extra isolatie.

Bewoners, ondernemers en de gemeente Baarn hebben zich verenigd in het Baarns Klimaat Akkoord. Het doel hiervan is een klimaatneutraal Baarn in 2030. De Trits heeft in november 2017 haar handtekening gezet om bij te dragen aan het Baarns Klimaat Akkoord.

Meer informatie over het Baarns Klimaat Akkoord vind je op www.bka2030.nl

Alle stappen, hoe klein ook, dragen bij aan een beter milieu! In een centrum waar wij bewegen voor jong en oud aanbieden, willen wij dat jong straks net zo kan genieten van de juiste omstandigheden als u en wij op dit moment. Sterker nog; beter!